След като Маурисио Почетино почти сигурно ще бъде освободен от треньорския пост в Пари Сен Жермен, френският шампион вече търси подходящия му заместник. „L’Equipe“ твърди, че в четвъртък столичани са започнали преговори с наставника на Ница Кристоф Галтие.

Двете страни са обсъдили на първоначалната среща своите позиции, като от ПСЖ са изразили намерението си да привлекат 55-годишния специалист, който има договор до 2024 година с тима от „Алианц Ривиера“.

Междувременно други информации сочат, че напускането на Почетино се очаква да бъде потвърдено в съвсем близко бъдеще. Ница завърши пети в Лига 1 миналия сезон, но записа чудесни резултати срещу парижани. Те ги изхвърлиха от Купата на Франция след дузпи, а в първенството записаха равенство и победа срещу многомилионната селекция на Почетино.

Галтие е водил още отборите на Сент Етиен и Лил.

Въпреки това, наред с опитите си да привлекат Галтие, ПСЖ също се опитва да напредне и в преговорите със Зинедин Зидан, за когото отдавна се говори, че е фаворит на катарските собственици на ПСЖ. Според „RMC“, столичани провеждат разговорите с бившия треньор на Реал Мадрид успоредно с тези с Ница за Галтие.