Може би най-богатият клуб в Европа Пари Сен Жермен тръпне дали няма да му се стовари с пълна сила наказанието от УЕФА за неспазване на финансовия феърплей и да бъде изхвърлен от Шампионската лига. Европейската футболна централа би трябвало в рамките на деня в петък да обяви санкцията си за парижани. 

Обвиненията към тях са за това, че са похарчили много повече от парите, които сами са изкарали. Сумите, пръснати само миналото лято за привличането на Неймар и Килиан Мбапе, надхвърлиха 400 млн. евро. 

Това разследване срещу богаташите от Париж беше отворено заради оплакване от ръководството на испанската Примера дивисион. От там призовават УЕФА да изхвърли ПСЖ заради безпардонното погазване на правилата и демонстрацията на финансова мощ, осигурена обаче само от собствениците, а не от икономическия успех на клуба. 

С интерес се очаква решението днес на Камерата за финансово здраве на клубовете, който е предвождан от Жозе да Куня. Крайният срок за присъдата е до 31 август, но е по-вероятно да излезе до края на деня в петък. 

На Пиренеите обаче очакват Пари Сен Жермен да се отърве само с глоба. Макар че тази глоба може да е от порядъка на над 60 млн. евро, дори и повече. Но съществува и шанс ПСЖ да бъде изхвърлен от Шампионската лига, ако спешно не покрие около 250 млн. евро от дефицита си. 

Ако бъде наложена втората санкция, най-облагодетелстван ще бъде... Реал Мадрид. Ръководството на европейските клубни шампиони тръпне как ще бъдат наказани парижани и ако им се наложи да покриват този дефицит, "белите" са готови веднага да откупят голямата им звезда Неймар, защото французите ще бъдат принудени да продават.