Пари Сен Жермен разби с 5:0 Клермон като гост в първия си мач от защитата на титлата. Срещата е и шампионатен дебют за новия наставник на парижани - Кристоф Галтие. Неймар откри в 9-ата минута, а Ашраф Хакими удвои в средата на частта. Маркиньос направи 3:0 в 38-ата минута след втората асистенция на Ней в срещата. 

Бразилският магьосник записа и трета асистенция в двубоя - за попадението на Меси в 81-ата минута. Само 4 по-късно гениалният аржентинец обра овациите, дори на домакинските привърженици, отбелязвайки по много акробатичен начин и оформяйки крайния резултат.

БГНЕС
11 снимки


Парижани опитаха натиск от първия съдийски сигнал и това резултира почти веднага.

В 9-ата минута Неймар овладя топката на границата на наказателното поле и с хубав изстрел в долния десен ъгъл на вратата откри.

Малко след попадението на бразицела, Витиня опита да изненада Диау, но не бе достатъчно точен.

Страхотна контраатака на ПСЖ в 26-ата минута се превърна в гол. Парижани отнеха топката в собстевната си половина и след бързо разиграване Неймар намери Хакими, който с кинжален удар удвои.

Седем минути преди края на частта Неймар записа и втората си асистенция. Бразилецът центрира от фал, а неговият сънародник Маркиньос се извиси и с глава направи 3:0.

Меси можеше да направи и 4:0, но Диау спаси в края на първите 45 минути.

Поредната контраатака на ПСЖ завърши с гол в 81-ата минута. Столичани отнеха в собствената си половина и с 2-3 паса стигнаха до вратата на Клермон, където Неймар поднесе топката на Меси, а аржентинецът просто я насочи във вратата на домакините.

Четири минути след попадението си Лионел Меси намери за втори път мрежата на Клермон. Аржентинецът получи пас от дълбочина от своя сънародник Леандро Паредес и с акробатично изпълнение с гръб към вратата направи резултата 5:0.


LIVE / Клермон Фуут - Пари Сен Жермен 0:5

0:1 Неймар 9`

0:2 Хакими 26`

0:3 Маркиньос 38`

0:4 Меси 81`

0:5 Меси 85`

Клермон Фуут: Диау, Виетешка, Сейду, Олжер, Рашани, Гоналонс, Гастиен, Борхес, Алевина, Андрич, Сарачевич

Наставник: Паскал Гастиен

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Кимпембе, Хакими, Витиня, Верати, Мендеш, Сарабия, Меси, Неймар

Наставник: Кристоф Галтие