Пари Сен Жермен победи Ница като гост с 2:0  в мач от 30-я кръг на френската Лига 1. Попаденията за парижани бяха дело на Лионел Меси и Серхио Рамос, а аржентинската звезда асистира за попадението на испанския си колега. С тази победа ПСЖ е вече с шест точки преднина на върха пред Ланс, докато Ница остава осми с 45 пункта на сметката си.

БГНЕС
22 снимки

В 11-а минута дойде първата по-сериозна възможност за отбелясване на гол, след като Лионел Меси опита удар от разстояние, но шутът бе слаб и не създаде проблеми на Шмайхел, който улови спокойно. Десетина минути след това Данило Перейра получи чудесна топка в наказателното поле, след което отскочи великолепно, стреляйки с глава, но кълбото се отклони от десния страничен стълб на Ница.

В 26-а минута Нуно Мендеш се измъкна в наказателното поле на противника, след което отклони към свободия Лионел Меси, който не се поколеба веднага да стреля с левия си крак и не остави шанс на Шмайхел - 1:0 за ПСЖ.

В последната минута на редовното време Ница имаше няколко възможности да изравни.  Първо Терем Морфи бе намерен в наказателното поле, а нападателят стреля с глава, но Донарума блесна с невероятна намеса. Секунди след това Никола Пепе също остана очи в очи със стража на парижани, но италианският вратар отново демонстрира феноменален рефлекс, избивайки встрани.

Това бе и всичко по-интересно за първата част, след която ПСЖ води на Ница с 1:0.

Ница ПСЖ статистика

източник: Sofascore

В 51-а минута Данте бе на чудесна позиция, като можеше да отбележи, но ударът му се отби от напречната греда. Късмет за ПСЖ! Секунди след това Никола Пепе бе намерен на границата на пеналтерията, като овладя чудесно топката и стреля без забавяне към долния ляв ъгъл, но Донарума за пореден път се намеси, за да предотврати попадение във вратата си.

Двайсетина минути преди края Жан-Клер Тодибо от Ница се откъсна от персоналния си пазач и засече центриране от ъглов удар, но доброто му отиграване с глава към левия ъгъл беше брилянтно спасено от вратаря.

В 76-а минута Серхио Рамос скочи най-високо в наказателното поле, след перфектно центриране от ъглов удар от Меси, а ударът на испанеца се отби от земята и попадна във вътрешната страна на лявата греда зад гърба на вратаря - 2:0 за ПСЖ.

В продължението на срещата Килиан Мбапе имаше страхотна възможност в наказателното поле, но не уцели никак добре топката и я прати много встрани от дясната греда. Голям пропуск на френската звезда!

Това бе и всичко по интересно в сблъсъка, като ПСЖ се наложи с 2:0 в гостуването си на Ница.


Ница е в превъзходна форма, като последната загуба на отбора във всички турнири датира от януари месец. Тимът се бори за участие в евротурнирите, като всяка точка до края на сезона ще бъде безценна. Ница има само 26 допуснати гола в първенството, което е второто най-добро постижение от всички отбори.

Пари Сен Жермен е раздиран от проблеми извън терена, които стават все по-големи след отпадането на парижани от Шампионска лига от тима на Байерн Мюнхен. Гигантът от "Парк де пренс" води само с три точки на върха пред втория Ланс, но е и с мач по-малко, като ще има възможност да увеличи преднината си.

Стартови състави: 

Ница: 1. Каспер Шмайхел, 4. Данте, 55. Юсуф Ндайишимийе, 25. Жан-Клер Тодибо, 26. Мелвин Бард, 28. Хишам Будауи, 19. Кефрен Тюрам, 33. Антоан Менди, 16. Аарън Рамзи, 29. Никола Пепе, 9. Терем Мофи

Треньор: Дидие Дигар

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 4. Серхио Рамос, 5. Маркиньос, 15. Данило Перейра, 25. Нуно Мендеш, 28. Карлос Солер, 18. Ренато Санчес, 17. Витиня, 2. Ашраф Хакими, 7. Килиан Мбапе, 30. Лионел Меси

Треньор: Кристоф Галтие