Пари Сен Жермен записа нова победа на сметката си в Лига 1. Столичани се наложиха с 4:2 над Страсбург на своя “Парк де Пренс”. Домакините обаче показаха две лица в двете полувремена, след като поведоха с 3:0 през първото полувреме, а в края трябваше да треперят. 

Пари Сен Жермен откри резултата още с първата си възможност в мача. Абду Диало центрира отляво и Мауро Икарди с глава порази вратата. В ситуацията имаше съмнения за засада, но след разглеждане с ВАР такава не бе отсъдена, а голът бе признат за редовен.

Домакините обаче на практика си решиха мача в рамките на две минути в средата на полувремето. Първо в 25-ата минута Мбапе шутира силно, топката рикошира в тялото на Ажорк и излъга вратаря за 2:0. В 27-ата минута Мбапе проби почти до аутлинията и центрира, а Юлиан Дракслер на далечната греда с глава вкара за 3:0.

Още в началото на второто полувреме Мбапе пропусна страхотна възможност. Той изскочи на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от вратаря Селс.

В 53-ата минута обаче Страсбург върна един гол. Кевин Гамейро получи центриране в наказателното поле, извиси се и с глава вкара за 3:1. ПСЖ отговори със страхотна атака, Дракслер с пета изведе Мбапе сам срещу вратаря, но и този път Селс не позволи на нападателя да го преодолее.

Две минути по-късно гостите вкараха втори гол. Ажорк се разписа с глава след прекрасно центиране на Линеар отляво.

В 81-ата минута обаче надеждите на Страсбург за обрат приключиха, след като Джику извърши глупав фаул в гръб срещу Мауро Икарди и му показа втори жълт и червен картон.

С човек повече домакините логично стигнаха до четвърти гол. В 85-ата минута Мбапе нахлу на скорост и посна успоредно на голлинията за Пабло Сарабия, който отблизо вкара за 4:2.

Само минута по-късно обаче гостите отново можеха да се върнат в мача след груба грешка на Диало, който върна неразчетено и изведе Уорис Маджийд сам срещу Кейлор Навас, но нападателят не успя да отбележи.

В добавеното време Мбапе стреля опасно от фаул, но над вратата. Все пак победата заслужено отиде на сметката на ПСЖ. Тимът вече има 6 точки в актива си. Страсбург пък допусна второ поредно поражение и остава с нулев актив.