Развръзката по сагата с Килиан Мбапе може да дойде съвсем скоро. Пари Сен Жермен е поставил цена на нападателя, след като се примири със загубата му, и вече очаква отговора на Реал Мадрид. Според "Марка" трансферната сума е между 220 и 250 милиона евро и тя е била съобщена на испанския гранд от майката на играча - Файза Ламари, която е негов мениджър. В ПСЖ отчитат още, че решението Мбапе да бъде изваден от обора за турнето в Япония няма ефект като мярка за натиск.
 
"Кралете" са единственият реалистичен вариант за трансфер на Мбапе, като се смята, че французинът би отхвърлил всички други предложения, за да може да играе на "Сантяго Бернабеу".
 
От Реал Мадрид обаче ще се опитат да намалят сумата, защото тя надхвърля това, което са готови да платят. Освен това в ПСЖ са наясно, че ако не снижат  претенциите си до 31 август и не постигнат споразумение, Мбапе е готов да изпълни договора си и да напусне след година като свободен агент, а парижани няма да получат едно евро.
 
Повече от ясно е, че трансферът сега е най-доброто решение за всички страни, защото за Мбапе има само две възможности: да продължи в ПСЖ още година или да бъде продаден на Реал Мадрид. Всъщност дори и Реал да се съгласи на исканата сума, парите ще бъдат разделени между ПСЖ и Мбапе, като компенсация за това, че нападателят се отказва от 192 милиона бруто, които е договорил за сезона, който остава. Това споразумение вече е съставено между Файза Ламари и Киа Джорабчиан, който е ирански посредник, назначен от френския клуб да преговаря с майката на Килиан и нейния адвокат - Делфин Верхейден.