Пари Сен Жермен прекрати спонсорския си договор с руската компания за спортни залози Fonbet след инвазията на Украйна, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Fonbet е единственият руски спонсор на френския гранд от Лига 1, подписвайки контракт миналата година до 2023. Клубът има и академия за млади футболисти между 3 и 15-годишна възраст в Москва, създадена през 2019, която планира да продължи дейност независимо от руската инвазия на Украйна, която продължава вече трета седмица.

„Събитията, които се случват в момента, ни накараха да премислим отново нашите взаимоотношения. Решихме взаимно да прекратим нашето споразумение с Fonbet до края на сезона“, се каза в изявлението на парижани, добавяйки, че не е била намерена причина да прекъсва работа с школата. Въпреки това, клубът заяви, че „ще остане нащрек за мерките, които могат да бъдат взети“.

Русия е под прицел на серия от спортни санкции от началото на войната с Украйна, като ФИФА изхвърли страната от плейофите за Световното първенство, където отборът трябваше да играе с Полша.