Пари Сен Жермен се наложи с 4:2 при гостуването на Ним от третия кръг на Лига 1. Парижани имаха аванс от два гола още на полувремето, но през второто част позволиха домакините от Ним да им изравнят резултата – 2:2, а в крайна сметка воденият от Томас Тухел отбор стигна до победата с 4:2.

Парижани имаха надмощие в мача още от самото начало на мача. В 11-та минута Килиан Мбапе отправи удар от разстояние, но над напречната греда в аут.

Пари Сен Жермен поведе в 36-та минута, когато Тома Мюние асистира на Неймар, който не пропусна да вкара.

ПСЖ поведе с 2:0 след страхотен гол в 40-та минута директно от корнер дело на Анхел Ди Мария.

Вратарят на Ним Паул Бернардони направи много решаващо спасяване в 59-та минута, когато отрази удара на Килиан Мбапе.

Ним намали изоставането си в резултата с гол на Бобишон в 63-та минута.

Домакините изравниха резултата с гол от дузпа дело на Савание.

Ним можеше да осъществи пълен обрат в 74-та минута, когато Савание излезе сам срещу Ареола и стреля, но топката срещна гредата.

Пари Сен Жермен успя отново да излезе напред в резултата с гол на Килиан Мбапе в 77-та минута.

Единсон Кавани вкара четвърти гол за ПСЖ в добавеното време на срещата и по този начин оформи крайния резултата в двубоя.

Дълбоко в добавеното време Килиан Мбапе действа неспортсменски и си заработи директен червен картон. С директен червен картон бе изгонен и Савание от отбора на Ним.

ПСЖ постигна четвърта поредна победа от началото на сезона и е еднолично на първо място с актив от 12 точки. Ним претърпя втора поредна загуба и е на пето място с 6 точки.