Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа у дома, след 3:0 срещу Ница.

Парижани нямат загубени точки на "Парк де Пренс" и се върнаха на правилните релси след драматичното реми с Олимпик Марсилия в предишния кръг.

Дори и без наказания Неймар, изгонен срещу Марсилия, ПСЖ нямаше проблеми срещу Марио Балотели и компания, които почти не застрашиха вратата на съперника.

Резултатът бе открит рано-рано, след като още в третата минута Единсон Кавани се разписа с глава.

Анхел Ди Мария центрира перфектно от пряк свободен удар, а Кавани демонстрира топ формата си, като засече от малък ъгъл под плонжа на вратаря на Ница.

В 20-та минута Кавани падна в наказателното поле с искане за дузпа, но арбитърът прецени друго.

Второто попадение на уругваеца обаче не закъсня и в 31-та минута той бе изведен отново от Ди Мария по страхотен начин и овладя на ръба на засадата, за да матира вратаря и да отбележи за 2:0.

Един удар на Балотели за малко да изненада Ареола, но това бе най-опасното положение за Ница през първото полувреме.

За да добави към мъките на Ница, Данте си вкара автогол за старт на второто полувреме. Топката бе центрирана отляво, свалена от Кавани с глава, и там между двама играчи на ПСЖ, защитникът си я вкара във вратата.

Така в 52-та минута парижани вече водеха с 3:0.

Последният половин час от двубоя вече премина в доста по-спокойно темпо, като Килиан Мбапе опита да се изяви в предни позиции за ПСЖ, но повече попадения нямаше.