Пари Сен Жермен се възползва от грешката на Монако и увеличи преднината си пред втория в класирането на шест точки, след като спечели с 4:1 домакинството си на Нант от 13-ия кръг на френското първенство. Това е трети пореден успех за парижани.

Пред Единсон Кавани се откри първата възможност в мача в 7-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Лима отправи хубав удар в 24-та минута, но над напречната греда в аут.

Пари Сен Жермен поведе в 38-та минута, когато Хавиер Пасторе пусна отличен пас към Единсон Кавани, а той с премерен удар вкара топката във вратата на Татарушану.

Анхел Ди Мария можеше да удвои преднината на домакините в 41-та минута. Аржентинецът навлезе и стреля, но Татарушану внимаваше и изби в корнер.

Пари Сен Жермен удвои своята преднина в 42-та минута, когато Дани Алвеш центрира в наказателното поле на Нант, където Анхел Ди Мария засече топката и я вкара във вратата на Татарушану.

Преджус Накулма върна един гол в мрежата на столичани в 60-ата минута с удар отблизо, но Пасторе възстанови аванса за Пари Сен Жермен пет минути по-късно след извеждащо подаване на Марко Верати.

Кавани оформи крайното 4:1 в 79-ата минута, като това е 15-ото попадение за уругвайския национал в Лига 1. Нападателят държи рекорда за най-много попадения в 13 изиграни мача от френското първенство.

ПСЖ е на първо място в класирането с актив от 35 точки, докато Нант заема петата позиция с 23 точки. Монако е втори в класирането с 29 точки.