ПСЖ разби Тулуза с 3:0 като гост в мач от 5-ия кръг на Лига 1. Точни за шампионите бяха Неймар (37), Килиан Мбапе (50) и Хуан Бернат (90). Възпитаниците на Кристоф Галтие имаха пълно превъзходство по време на мача и пропуснаха още няколко отличи възможности за гол.

Така "принцовете", които се върнаха на победния път, продължават да са лидери във временното класиране с 13 точки. Толкова има и Ланс, но с по-лоша голова разлика. Тулуза е 13-и с 5 точки. 

Двубоят започна с очакван натиск на шампионите. Във 2-ата минута Килиан Мбапе се озова сам срещу вратаря, но Дюпе успя да се намеси и спаси. Топката се озова в Меси, който също отправи удар, но топката беше блокирана. В 10-ата минута Меси нахлу в наказателното поле, но ударът му беше париран от Дюпе. Малко след това стражът се справи и с шут на Мбапе в горния ляв ъгъл. 

В 19-ата минута пред Меси се откри отлична възможност за гол, но ударът му мина покрай лявата греда. Шест минути по-късно Дюпе отново се намеси страхотно, спасявайки удар на Меси в долния ляв ъгъл. 

Домакините погледнаха по-смело към вратата на парижани и в 29-ата минута бяха близо до гол. Далинга се извиси над всички след центриране от корнер, но стреля покрай гредата. В 37-ата минута Дюпе се отличи с поредно спасяване след шут от воле на Мбапе. Секунди парижани все пак поведоха. Меси напредна с топката и намери Неймар в наказателното поле. Бразилецът овладя топката и с удар в долния десен ъгъл преодоля вратаря за 0:1. Ситуацията беше прегледана за засада от ВАР, но такава нямаше. 

Пет минути след почивката ПСЖ удвои аванса си. Меси намери Мбапе в наказателното поле, а френският нападател стреля ниско, за да оплете топката в мрежата за втори път. Малко след това шут на Неймар профуча покрай лявата греда.

След час игра Витиня отправи удар от границата на наказателното поле, но отново Дюпе показа класа и спаси. Положенията пред вратата на Тулуза продължиха да валят едно след друго. В 66-ата минута Нуно Мендеш отправи удар от воле, но над вратата. 

В 73-ата минута Мбапе беше изведен сам срещу вратаря Дюпе, но не успя да се разпише, след като стражът спаси удара му. Малко след това стражът на домакините се справи и с удар на Юго Екитике. 

В 90-ата минута "принцовете" оформиха класиката. Защитата на Тулуза не успя да изчисти добре топката, която се озова в Бернат в наказателното поле и защитникът със силен удар я прати във вратата. 


Тулуза - ПСЖ 0:3

0:1 Неймар (37)

0:2 Килиан Мбапе (50)

0:3 Хуан Бернат (90)

Тулуза: Дюпе, Абукал, Далинга, Деслер, Диара, Николайсен, Ратао, Руо, Спиерингс, Ван ден Бомен, Занден

ПСЖ: Донарума, Маркиньос, Мукиеле, Мендеш, Рамос, Верати, Данило, Витиня, Меси, Неймар, Мбапе