Ръководството на Пари Сен Жермен се е уморило от опитите да убеди Адриен Рабио да поднови своя договор с клуба. Според последната информация на вестник „L’Equipe“, спортният директор на френския клуб Антеро Енрике е бил отбой и халфът е свободен да премине в Барселона, откъдето към него има най-засилен интерес или друг отбор.

Причината Рабио да получи тази свобода е, че договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона, когато той ще стане свободен агент. Освен това от 1 януари полузащитникът може да води преговори с други отбори.

Смята се, че Барселона ще се опита да привлече Рабио още през зимния трансферен прозорец, а изглежда логично Пари Сен Жермен да го продаде, за да не го изпусне без пари през лятото.

Рабио вече на четири пъти отхвърли отправените му предложения за подновяване на договора.

Самият спортен директор на ПСЖ Антеро Енрике е приканил Рабио да напусне „Парк де Пренс“, ако постигне споразумение с Барселона.

Майката на играча, която е и негов агент от няколко месеца е в постоянен контакт със спортния директор на Барселона Ерик Абидал, който поддържа отлични взимоотношения с него.

Адриен Рабио бе много близо до трансфер в Барселона още през миналото лято, но Пари Сен Жермен отказа в крайна сметка да го продаде, въпреки постъпилите оферти.