УЕФА взе решение да не наказва Пари Сен Жермен, тъй като според разследването френският клуб не е нарушил правилника за „Финансов феърплей“.

Разследването на Финансовия контрол на клубовете на УЕФА обсъждаше през последните пет дни ситуацията около френския клуб и приключи с решението да не се налага глоба на Пари Сен Жермен.

По време на това разследване, УЕФА декларира, че клубът е представил приемливо управление за финансовите години 2015, 2016 и 2016. Проучванията са проведени от независими агенти. Освен това френският клуб ще бъде под наблюдение през следващите седмици, особено през трансферния период.

УЕФА също така оцени спонсорските договори на ПСЖ с Bein Sports, националната банка на Катар и Министерството на туризма на Катар, както и компаниите „Ooredoo“ и „Aspetar“.

Въпреки че клубът не е във финансово равновесие, Пари Сен Жермен отговаря на приемливия дефицит.

Сделките за трансферите на звездите Неймар и Килиан Мбапе на стойност стотици милиони евро бяха одобрени, но сега до 30 юни финансовите отчети трябва да бъдат вкарани в ред. УЕФА обяви, че клубът "ще остане под строг контрол и ще бъде внимателно проверен през следващите седмици". Разследващият орган може да вземе решение, след като ПСЖ приключи годишните си отчети.

Според вестник „L'Equipe“, за да завърши тази финансова година 2017-18 в баланс Пари Сен Жермен ще бъде достатъчно да продаде играчи на стойност 60 милиона евро до 30 юни.