ПСЖ победи третодивизионния Орлеан с 4:1 за Купата на Франция като гост.

Парижани не изразходиха много усилия срещу далеч по-скромния си противник и на моменти темпото на мача бе приспивно.

Килиан Мбапе откри след четвърт час игра и отново той удвои от дузпа около 60-ата минута.

Другите две попадения за „принцовете“ бяха дело на Гонсало Рамош и Сени Маюлу, за когото голът бе дебютен. Мбапе асистира и на Рамош, и на Маюлу.

Между третото и четвъртото попадение за ПСЖ, „стършелите“ върнаха един гол чрез своя капитан Никола Сейн-Рьоф.


ПСЖ наложи волята си още от първите минути на срещата. В 8-ата минута Марко Асенсио стреля опасно от фал, но вратарят на домакините се намеси.

Малко, след като измина четвърт час игра ПСЖ все пак откри от втория си опит. Килиан Мбапе засече отблизо подаване от фланга и намери мрежата за 0:1.

В следващите минути до края на полувремето темпото се уби значително, за което спомогнаха най-вече играчите на парижкия тим. Шампионът на Франция се стремеше повече да задържа топката, отколкото да атакува.

Около четвърт час след началото на второто полувреме аристократичността на ПСЖ можеше да му изяде главата. "Жълтите" стигнаха до наказателното поле на парижани и точно, когато изглеждаше, че ще бъде нанесен удар Фортун се засуети и не успя да стреля по посока вратата на Кейлор Навас.

Минути след това ПСЖ удари за втори път. Килиан Мбапе реализира за 0:2 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на противников футболист.

17 минути преди да изтече редовното време ПСЖ вкара и трето попадение. Маркиньос намери с дълъг вертикален пас Мбапе, а авторът на първите два гола "качи" топката на главата на Гонсало Рамош, който вкара за 0:3.

При оставащи пет-шест минути Орлеан вкара един почетен гол. Негов автор стана Сейн-Рьоф, засякъл отблизо центриране от корнер.

ПСЖ обаче върна веднага - Мбапе получи топката в наказателното поле и насочи към Сени Маюлу. Младият талант отбеляза дебютния си гол с много технично копване над вратаря на домакините.


FT / Орлеан - ПСЖ 1:4

0:1 Килиан Мбапе 16`

0:2 Килиан Мбапе 63` (д)

0:3 Гонсало Рамош 73`

1:3 Никола Сейн-Рьоф 86`

1:4 Сени Маюлу 88`

 

Орлеан: Матимбу, Агуньон, Солве, Морган, Сейн-Рьоф, Бретел, Гоужон, Фортун, Дабасе, Холби, Понти

Треньор: Карим Мокедем

ПСЖ: Навас, Маркиньос, Данило, Бералдо, Витиня, Солер, Руис, Асенсио, Мбапе, Коло Муани, Рамош

Треньор: Луис Енрике