Отборът на Пари Сен Жермен показа колебания преди гостуването си на Лудогорец в мача от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Самочувствието на парижани бе наранено, след като допуснаха поражение от Тулуза с 0:2 при визитата си от седмия кръг на Лига 1.

Това бе втора загуба за тима на Унай Емери от началото на кампанията във Франция. Шампионите записаха неуспех и срещу Монако с 1:3.

Първата по-интересна ситуация в срещата се състоя в 11-ата минута. Бранител на Тулуза върна лошо топката към Лефон. Единсон Кавани изскочи, игра с топката, но не можа да я насочи в мрежата на домакините. Шансове се разкриха пред Тулуза последователно в 17-ата и 19-ата минута, но до попадение не се стигна.

Пари Сен Жермен имаше страхотна възможност да поведе в 29-ата минута. След разиграване пред вратата на Тулуза, Тиаго Силва направи отлично отиграване отляво, подавайки на Единсон Кавани. Уругваецът нанесе удар, но стражът на домакините Алфон успя с коляно да избие.

4 минути преди края на редовното време на първата част момчетата на Унай Емери спретнаха чудесна атака през центъра. Топката бе насочена наляво към Анхел ди Мария, който центрира към Кавани. Той стреля, но 17-годишният вратар на Тулуза Албан Алфон отново спаси.

В края полувремето Кавани извърши нарушение срещу Иса Диоп, в резултат на което нервите взеха връх. Играчите на двата състава се нахвърлиха един върху друг. Съдията обаче успя да охлади емоциите и да овладее масовото спречкване.

Тулуза стартира и второто полувреме по аналогичен начин на първото. Домакините бяха агресивни и настойчиво търсеха път към вратата на Пари Сен Жермен. Техните усилия дадоха резултат в 46-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Серж Орие срещу Ола Тойвонен. След като топката бе пратена към играча на Тулуза, който бе във вратарското поле, последва съприкосновение с бранителя на гостите, при което Тойвонен остана да лежи на терена. Съдията бе категоричен и посочи бялата точка. Зад топката застана Ян Бодиже, който с отлично изпълнение изведе Тулуза напред – 1:0.

Играчите на Унай Емери не успяха да напипат верния ритъм в срещата, а при този развой на събитията нервните реакции не закъсняха.

В 75-ата минута арбитърът пожали Пари Сен Жермен. Тиаго Мота изблъска съперник с две ръце след фаул срещу него. Италианецът постъпи неспортсменски, а играчът на Тулуза падна на терена. Арбитърът обаче направи само забележка. Тази ситуация се случи само минута, след като Мота бе получил жълт картон.

Анхел Ди Мария можеше да възстанови паритета в 79-ата минута, но и в тази ситуация Алфон се справи. При ответната атака обаче Мота допусна кошмарна грешка. Джими Дюрмаз се възползва максимално, напредна, отправи изстрел, който влезе в долния десен ъгъл на Ареола.

В класирането Пари Сен Жермен е трети с 13 точки, а Тулуза е втори с 14.