Отборът на ПСЖ надви Реймс с категоричното 4:0 в мач от 22-и кръг на Лига 1 на Франция. 

БГНЕС 
32 снимки

Двубоят стартира предпазливо, като чак в средата на първата част дойде първата по-сериозна опасност. Данило засече корнер, изпълнен от Анхел ди Мария, но за негово съжаление топката премина на сантиметри от напречната греда. 

В края на първата част парижани поведоха в резултата с неспасяемия удар на Марко Верати, влязъл във вратата с помощта на лявата греда, което не остави шансове на стража на Реймс. 

След 62 минути игра Серхио Рамос откри головата си сметка за ПСЖ, след като засече отскочила топка, попаднала при него в наказателното поле, и я прати в десния ъгъл на вратата. Голямата звезда на домакините - Лионел Меси, се завърна в игра точно в 63-ата минута, заменяйки сънародника си Анхел ди Мария.

Три минути по-късно Ваут Фаес имаше нещастието да си отбележи автогол, с което покачи аванса на ПСЖ до 3:0, а в 75-ата Данило направи победата на своя тим още по-изразителна. 

Така парижани продължават убедителната си серия и вече имат 53 точки на лидерската позиция в класирането, докато Реймс е 14-и с 24 пункта.