Пари Сен Жермен се класира за финала на Купата на Лигата. Парижани спечелиха с 2:0 полуфинала срещу Тулуза, който се игра на „Парк де Пренс“. Воденият от Лоран Блан имаше надмощие през целия мач и логично стигна до крайния успех в срешата.

В 22-та минута Стамбули отправи хубав далечен удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Гойкоечеа.

Есекиел Лавеци можеше да изведе ПСЖ напред в резултата в 33-та минута, но уругвайският вратар на Тулуза успя да спаси удара на аржентинеца.

Единсон Кавани навлезе в наказателното поле на Тулуза в 35-та минута и отправи удар от малък ъгъл, но Гойкоечеа внимаваше и спаси.

Една от малкото възможности, която се откри пред гостите бе в 43-та минута, но Никола Душе спаси без никакви проблеми удара на Бен Йедер.

Съдията Амури де ле Ру получи контузия в 55-та минута на двубоя и бе принудително сменен.

Пари Сен Жермен поведе в резултата в 66-та минута, когато Адриен Рабио пусна перфектен извеждащ пас към Есекиел Лавеци, който след това преодоля Гойкоечеа и вкара в опразнената врата.

Домакините удвоиха своята преднина в 72-та минута, когато Анхел Ди Мария финтира двама футболисти на Тулуза и с удар от границата на наказателното поле на гостите изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Гойкоечеа.

Златан Ибрахимович, който се появи в игра през второто полувреме можеше да реши всичко в мача в 83-та минута, когато излезе сам срещу вратаря на Тулуза, но Гойкоечеа демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

Тулуза имаше правото да изпълни дузпа в 89-та минута, след като Кимпембе фаулира Брайтуайт в наказателното поле на ПСЖ и съдията посочи бялата точка и показа жълт картон на защитника. Брайтуайт изпълни наказателния удар, като стреля в десния ъгъл, но Никола Душе демонстрира чудесен рефлекс и успя да спаси.

На финала за Купата на Лигата Пари Сен Жермен ще се изправи срещу Лил. Мачът е на „Стад дьо Франц“ на 23 април.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS