Шампионът на Франция Пари Сен Жермен успя да прекъсне негативната си серия от три поредни мача без успех в шампионата и разби като домакин с 5:0 гостуващия Лориен в мач от 19-ия кръг на първенството.

Парижани, логично, имаха тотално превъзходство над своя опонент и съвсем заслужено водеха с 2:0 още на почивката.

Тома Мюние отбеляза страхотен гол, прехвърляйки стража на гостите Делакроа с параболичен изстрел за 1:0. В края на първата част Зарго Туре от Лориен си отбеляза автогол, засичайки кълбото в собствената си врата.

При подновяването на мача устремът на парижани не секна и в 50-тата минута капитанът на отбора Тиаго Силва направи резултата класически. Бразилецът бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер на Лукас Моура - 3:0. Тринадесет минути по-късно уругвайският нападател на парижани Единсон Кавани се разписа, след като бе точен от дузпа.

В 70-тата минута пък Марко Верати даде прекрасен пас към откъсналия се вече от защитата на гостите Лукас Моура и той с прехвърлящ изстрел матира за пети път Делакроа.

С този успех възпитаниците на Унай Емери събират 39 точки преди всички френски отбори да излязат в зимна пауза. Парижани са на трето място, с пет пункта по-малко от първия Ница, който в днешната среща записа нулево равенство срещу Ница. Между Ница и ПСЖ пък е Монако с 42 точки. Лориен ще зимува последен с 15 точки.

Резултатите от 19-я кръг в Лига 1

Бастия - Марсилия 1:2
Бордо - Ница 0:0
Дижон - Тулуза 2:0
Лил - Рен 1:1
Лион - Анже 2:0
Мец - Гингам 2:2
Монако - Каен 2:1
Нант - Монпелие 1:0
ПСЖ - Лориен 5:0
Сент Етиен - Нанси 0:0