Отборът на ПСЖ стигна до много ценна победа в преследването си на титлата във Франция, след като срази с 2:1 Метц като гост в мач от седмия кръг на Лига 1.

Големият герой за парижани при гостуването се казваше Ашраф Хакими, който вкара два гола (5 и 90+5). Бубакар Куяте пък изравни резултата за Метц в 39-ата, но това не стигна на домакините да стигнат до поне точка срещу именития си съперник.

В петата минута на срещата Мауро Икарди изпусна добра възможност да вкара, след като стреля с глава, но прати топката над напречната греда. Секунди по-късно обаче Хакими бе на точното място след центриране и прати топката с мощен удар в средата на вратата – 1:0.

Постепенно темпото в Метц спадна, а домакините изравниха резултата след 40 минути игра, когато Кики Куяте с глава след корнер изравни резултата. Десетина след подновяването на втората част Ниане пропусна да реализира с глава във вратата на ПСЖ след чудесна контраакция. Гай центрира отдясно, но ударът бе неточен. В 56-ата минута Неймар се завъртя добре пред бранител на Метц и шутира, но ударът на бразилеца срещна гредата на домакините.

Метц: Укиджа – Брон, Удол, Ниакате, Кентонз, Куяте, Маига, Пажо, Сар, Булая, Дьо Превил

ПСЖ: Навас – Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш – Вайналдум, Данило, Рафиня – Неймар, Икарди, Мбапе