Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен няма намерение да се отказва от идеята да задържи своята голяма звезда Килиан Мбапе. Както е известно, договорът на 23-годишния световен шампион изтича през лятото и за момента отказва да преподпише. Счита се, че той ще премине в Реал Мадрид като свободен агент след края на сезона.

Ръководството на парижани обаче продължава да опитват да убеди Мбапе да промени мнението си, като са готови да му предложат умопомрачителен нов договор, твърди „Le Parisien“.

16 снимки

Изданието съобщава, че от „Парк де Пренс“ са готови да предложат на нападателя договор за две години и заплата от 50 милиона евро на сезон. От клуба също така смятат да му дадат и бонус от 100 милиона евро при самото подписване на новия контракт.

От ПСЖ също са обещали на Мбапе, че той ще може да се състезава на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, след като изрази желание да участва за националния отбор на Франция по време на Игрите.

По този начин шефовете на клуба се надяват да убедят Мбапе да остане в клуба. Нападателят вече е на второ място в класацията за най-добър голмайстор в историята на ПСЖ със 156 гола, като изостава само от Единсон Кавани, който има 200, а наскоро Мбапе призна, че е изкушен от възможността да гони рекорда на уругваеца.