ПСЖ записа победа с 2:0 над Монпелие в мач от осмия кръг на Лига 1, но домакините разочароваха с пропуските си пред вратата на гостите. Въпреки това парижани се изкачиха на първата позиция в класирането с актив от 24 точки.

Още от първите минути на двубоя домакините притиснаха съперника си, но пропуски пред Йонас Омлин направиха Неймар и Килиан Мбапе.

Логичното се случи в 14-ата минута и възпитаниците на Маурисио Почетино откриха резултата. Идриса Гей овладя на границата на наказателното поле, след което финтир съперник и с мощен изстрел реализира под гредата.

Домакините продължиха да притискат съперника си, а три минути преди края на първото полувреме и напречната греда спря нападението на парижани, след като Андер Ерера не успя да намери целта.

ПСЖ продължи да бъде по-активният тим и през второто полувреме, но Неймар стреля покрай левия страничен стълб. Малко след това Валер Жермен отправи удар с глава, но Кейлор Навас спаси.

Минута преди края на двубоя парижани удвоиха преднината си. Влезлият преди секунди Юлиан Дракслер получи от Неймар в наказателното поле, след което хладнокръвно реализира, оформяйки крайния резултат.

По този начин ПСЖ загря с победа за двубоя с Манчестър Сити в Шампионската лига.