Пари Сен Жермен и Брест завършиха 2:2 в мач от 19-ия кръг във френската Лига 1. Домакините имаха преднина от два гола след първите 45 минути, но изпуснаха победата.

Парижани нанесоха своя удар в края на първата част.

Първо в 38-а минута Брадли Баркола копна красиво топката към Марко Асенсио, който с удар от въздуха откри резултата.

Седем минути по-късно пак комбинация между Баркола и Асенсио позволи на испанеца да стреля. Този път Бизот спаси, но Рандъл Коло Муани се хвърли на шпагат и отклони топката в мрежата.

Десет минути след началото на втората част гостите се върнаха в мача с автогол на Данило.

Футболистите на Луис Енрике продължиха да играят слабо и в заключителните минути това им изигра лоша шега.

Играчите на Ерик Рой се добраха до равенството след чудесна атака.

В 80-а минута топката стигна до Мартин Сатриано, който пусна пас между краката на Данило. Това пък се превърна в асистенция за Матиас Перейра Лаже, който с много техничен удар с пета матира Донарума

Последното действие в срещата бе безумно действие на Брадли Баркола, с което той си изкара втори жълт и съответно червен картон.

В класирането ПСЖ остава лидер, а Брест също запазва третата си позиция.

Още в третата минута на мача се стигна до опасна ситуация пред вратата на Брест. Брадли Баркола проби по левия фланг и подаде остро в наказателното поле. Топката бе избита, но Витиня я пое и стреля, но изстрелът премина над напречната греда.

Пет по-късно и Мбапе бе близо до гол,ала Бизот се намеси и изби в корнер.

В средата на първото полувреме дойде и първият добър шанс за гостите. Дел Кастиьо стреля от пряк свободен удар и затрудни Донарума, но все пак италианският страж опази вратата си.

В 38-а минута резултатът бе открит. Брадли Баркола получи пас на левия фланг, овладя топката на гърди и много красиво копна топката за Асенсио. Испанецът хвана топката от въздуха и я прати в далечния ъгъл без да остави шансове за стража на гостите.

В последаната минута от първата част футболистите на Луис Енрике стигнаха и до втори гол. Отново комбинация, между Баркола и Асенсио позволи на последния да стреля. Бизот този път спаси, но Коло Муани се хвърли на шпагат и добута топката в мрежата.

Брест се върна в мача десет минути след началото на втората част. След разбъркване в наказателното поле Камара отправи салб шут. Данило Перейра обаче в опит да се намеси си вкара автогол.

В заключителните минути Брест не се предаде и изравни резултата. Футболистите на ерик Рой развиха страхотна атака. Топката стигна до Мартин сатриано, който пусна пас между краката на Данило. Това се превърна в асистенция за Матиас Перейра Лаже, който с много техничен удар с пета матира Донарума.

В края на мача Брадли Баркола си изади глупав втори жълт картон и бе изгонен. 


LIVE Пари Сен Жермен - Брест 2:2

1:0 Марко Асенсио 38'

2:0 Рандъл Коло Муани 45'

2:1 Данило Перейра (автогол) 55'

2:2 Матиас Перейра Лаже 80'


Състави:

ПСЖ: 99. Донарума, 12. Ернандес, 2. Данило, 35. Бералдо, 48. Фабиан, 6. Витиня, 15. Заир-Емери, 11. Асенсио, 7. Мбапе, 19. Баркола, 23. Коло Муани

Треньор: Луис Енрике

Брест: 16. Бизот, 18. Локо, 3. Брасиер, 12. Шардоне, 5. Лала, 17. Магнети, 6. Лес Мелоу, 13. Камара, 11. Ле Доуарон, 15. Мюние, 14. Дел Кастиьо

Треньор: Ерик Рой