Отборът на Пари Сен Жермен постигна нова победа във френската Лига 1. ПСЖ надви Рен с 4:1 като домакин в мач от 22-ия кръг на шампионата.

Тимът на Томас Тухел е начело във временното класиране с 56 точки и два мача по-малко, като не познава поражението до момента. Рен пък е 10-и в подреждането във Франция с 30 точки в актива си.

Кавани се отчете с два гола за успеха, а по един добавиха Анхел ди Мария и Килиан Мбапе. Ден преди 41-ия си рожден ден вратарят на ПСЖ Джанлуиджи Буфон допусна едно попадение, дело на Мбайе Нианг.

Съперниците размениха по едно попадение през първото полувреме. Пари Сен Жермен взе ранен аванс след като още в 7-ата минута Единсон Кавани бе точен за 1:0. Анхел ди Мария намери отлично съотборника си и Кавани откри резултата. Исмаила Сар пък отправи силен удар в 15-ата минута към вратата на ПСЖ, но бранител на шампините застана на пътя на топката.

В 21-ата минута Кавани също пробва мерника си, но защитата на Рен се справи.

Изравнителният гол падна в 28-ата минута и бе дело на Мбайе Нианг, който получи добър пас от Амари Траоре и вкара за 1:1.

Друг любопитен момент за първото полувреме бе в 33-ата минута, когато Мбайе Нианг фаулира Тило Керер и получи само жълт картон. Ситуацията бе преразгледана със системата за видеоарбитраж, но реферът не промени решението си.

След почивката Пари Сен Жермен, който бе без контузения Неймар, продължи да търси още попадения, като в 51-ата минута Маркиньос стреля от обещаваща позиция, но бе неточен. Малко по-късно и Юлиан Дракслер пробва мерника си, но също не сполучи.

Вторият гол за ПСЖ падна в 60-ата минута след чудесна изява на Анхел ди Мария, който остави стража на съперника безпомощен и направи резултата 2:1. Само 7 минути по-късно и Килиан Мбапе се разписа след като получи чудесен пас и не сгреши за 3:1.

Единсон Кавани вкара втория си гол в мача в 71-ата минута, покачвайки на 4:1 преднината на парижани.

В друг мач от 22-ия кръг на Лига 1 отборите на Тулуза и Анже завършиха при 0:0.

Тулуза вече три мача е без загуба във Франция и заема 13-ото място във временното класиране с 26 точки. Тимът на Анже пък е  14-и с 24 точки в актива си.

Двубоят ще се запомни с две пропуснати дузпи. Първо Анже пропиля шанс за открие резултата, като в 3-ата минута Стефан Бахокен пропусна.

Тулуза пък можеше да си осигури победата в 73-ата минута, но Макс Ален-Градел не успя да се разпише отново от бялата точка.