Отборът на Пари Сен Жермен победи Монако с 4:1 във финала за Купата на Лигата и спечели четвърти пореден трофей, записвайки рекорд във Франция.

За ПСЖ се разписаха Дракслер, Ди Мария и Кавани в 4-ата, 44-ата, 54-ата и 90-ата минута, а в 27-ата за Монако бе точен Лемар. С двете си попадения във финала Единсон Кавани вече има 40 гола в 40 мача от началото на сезона. 

ПСЖ пък вече има седем спечелени финала от осем изиграни в историята на турнира.

Двата състава изиграха интересен сблъсък в Лион, а Пари Сен Жермен не допусна трофеят да му бъде отнет.

Още в 4-ата минута Анхел Ди Мария намери чудесно Юлиан Дракслер, който с лекота завърши за 1:0 в полза на парижани. Кавани пропусна нова възможост за ПСЖ в 15-ата минута, а в 25-ата Валер Жермен направи същото а Монако.

В 27-ата обаче Тома Лемар получи от Джибрил Сидибе с хубав удар от границата на наказателното поле възстанови равенството за 1:1.

Монако върна равенството срещу ПСЖ

Дракслер изведе ПСЖ напред във финала за Купата на Лигата

Нов пропуск на Единсон Кавани в 36-ата минута остави резултата непроменен, но в 44-ата Анхел Ди Мария бе точен за 2:1 в полза на Пари Сен Жермен.

След почивката Единсон Кавани реализира блестящо попадение в 54-ата минута, правейки преднината на ПСЖ още посолидна. Кавани получи от Марко Верати и вкара за 3:1. Пак той се разписа в 90-ата минута, оформяйки крайното 4:1 в полза на парижани.

И Кавани не прости на Монако

Ди Мария наказа Монако за нов аванс

Преди това Анхел Ди Мария пропусна в 82-ата минута, когато ударът му блокиран от Даниел Субашич.