ПСЖ се класира за осминафиналите за Купата на Франция, след като разби със 7:0 като гост шестодивизионния Паи дьо Касел. Срещата се игра на стадиона на Ланс Стад "Болаер-Делели". Пет гола за успеха на парижани вкара Килиан Мбапе, а по веднъж се разписаха Неймар и Карлос Солер. 

Треньорът Кристоф Галтие заложи на доста от звездите си, като сред титулярите бяха Мбапе, Неймар, Серхио Рамос, Ренато Санчес, Карлос Солер и Уго Екитике. Лионел Меси не попадна в групата за мача. 

БГНЕС
12 снимки

Френският шампион трябваше да почака близо половин час, за да преодолее съпротивата на скромния си съперник. В 29-ата минута Нуно Мендеш проби и намери Мбапе в наказателното поле, а нападателят матира Ромен Самсон за 0:1. 

В 33-ата минута Неймар засече подаване на Мбапе и от няколко метра удвои аванса на своите. Само минута по-късно Данило асистира на Мбапе, който копна топката над вратаря за 0:3. 

В 40-ата минута отново Мбапе се разписа. Нападателят получи от Витиня отляво в наказателното поле и с нов прехвърлящ удар вкара за 0:4. 

В 56-ата минута Мбапе вкара четвъртия си гол в мача. Нападателят получи от Неймар, преодоля няколко противникови защитници и се озова очи в очи със Самсон, за да го преодолее за 0:5. Осем минути по-късно Неймар се превърна в асистент за Карлос Солер, а испанецът вкара шесто попадение във вратата на аматьорския тим. 

В 79-ата минута Мбапе оформи крайния резултат. Нападателят се възползва от пас на Солер, а защитник не успя да изчисти топката, която се озова във вратата на Паи дьо Касел за седми път.