Пари Сен Жермен представи новия си домакинския екип за сезон 2023/2024, обявиха в официалния сайт на клуба.

Фланелката на парижани отдава почит на класическия парижки дизайн и въплъщава уникалния дух на френската столица. Екипът представя споделената визия за съвършенство, иновации и амбиции между Пари Сен Жермен и Nike, пишат още парижани.

“Тази емблематична фланелка интерпретира фланелката, носена от парижани в началото на 2000-те години, и улавя същността на Пари Сен Жермен чрез поразителен дизайн. Червено-белите ивици, символизиращи клуба, постепенно преминават в динамично синьо, напомнящо на светлините, които се сливат с парижкия силует. Изобразено е и трицветното знаме, което подчертава гордостта на Пари Сен Жермен като най-успешния клуб във Франция, като излъчва шестоъгълните цветове извън столицата и резонира със страст по целия свят”, пишат още от френските шампиони.

Екипът бе представен във видеклип с участието на големите звезди на тима Килиан Мбапе, Лео Меси, Неймар, Маркиньос, Марко Верати и Преснел Кимпембе, както и на играча на женския отбор на ПСЖ Сакина Каршауи.

Уточнява се също, че в екипа са включени и най-съвременните иновации на Nike, които запазват играчите сухи през всичките минути на терена чрез дишащата тъкан FIT ADV, която осигурява изпараяване на потта и помага на футболистите да се чувстват приятно.

Новият екип вече е наличен в онлайн магазина на ПСЖ.