Пари Сен Жермен победи Брест с 2:1 и продължава към 1/4 финалите в Купата на Франция.

Прижани изиграха силно първо полувреме и вкараха два гол в рамките на две минути. 

Първо Килиан Мбапе в 34-та минута се разписа след грешка в изнасянето на топката.

Три по-късно Данило Перейра се възползва от хубав пас на Дембеле и удвои.

В 65-ата минута гостите се върнаха в мача след гол на Стив Мюние, но малко лсед това Лилиам Брасие бе изгонен след брутално влизане в глезена на Мбапе.

В добавеното време и Гонсало Рамош се отчете с попадение, с което сложи точка на спора.

Така ПСЖ не позволи на Брест да се върне в мача, въпреки че бретанци наваксваха от 0:2 до 2:2 в двете срещи в първенството през сезона.

𝗝𝗼𝘂𝗿 𝗱𝗲 𝗖𝗢𝗨𝗣𝗘 ! 🏆

Още в петата минута Килиан Мбапе беше изведен зад гърба на защитата в опасна позиция, но бранителите на гостите успяха да се справят.

Пет минути по-късно парижани развиха бърза атака, която завърши с опасен удар от малък ъгъл на Хакими. Мароканецът обаче беше в положение на засада.

В средата на първата част Кени Лала центрира в наказателното поле, където Донарума и Маркиньос се сбъскаха, но все пак стражът улови топката и не се стигна до по сериозни последствия.

Първата серизна опасност дойде чак в 28-ата минута. Локо комбинира със Сатриано, който отправи страхотен изстрел от дистанция, но гредата спаси ПСЖ от инкасиране на гол.

Само 6 минути по-късно ПСЖ отговори по възможно най-добрия начин. Усман Дембеле натисна Локо в собствената половина и той сгреши при изнасянето на топката. Заир-Емери веднага намери Килиан Мбапе, който с безпощаден удар порази целта.

Още три минути и топката отново влезе във вратата на Брест. Дембеле проби по десния фланг и подаде успоредно на голлинията. Там Данило Перейра чукна топката и я прати зад гърба на Кудер.

В края на полувремето Килиан Мбапе нацели напречната греда. Суперзвездата получи хубав пас от Фабиан Руиз и с елегантно копване преодоля вратаря, но рамката на вратата спаси гостите.

Втората част започна силно за домакините. Усман Дембеле направи пореден пробив със серия от финтове и стреля в близкия ъгъл. Вратарят обаче плонжира и изби в ъглов удар.

След час игра Витиня пробва фалцов удар извън границата на наказателното поле, но сантиметри го разделиха от фамозен гол.

Пет минути по-късно Брест се върна в мача с добре изработен гол. Матиас Перейра Лаже центриа като по конец към Стив Мюние. Нападателят засече топката с глава и не остави шансове на Донарума.

Малко след това Брест остана с 10 души на терена. Лилиам Брасие първо извъши груб фал срещу Мбапе, който не беше наказан. Последва ново брутално влизане в глезена на звездата, а главният арбитър не се поколеба да изгони защитника.

В заключителните минути ПСЖ направи още една брилянтна атака, която завърши с пас от Хакими и гол на Гонсало Рамош, с което футболистите на Луис Енрике си попечатаха билетите за следващата фаза.


FT Пари Сен Жермен - Брест 3:1

1:0 Килиан Мбапе 34'

2:0 Днило Перейра 37'

2:1 Стив Мюние 65'

3:1 Гонсало Рамош 90'+3'


Стартови състави

ПСЖ: 1. Донарума, 2. Хакими, 4. Данило, 5. Маркиньос (К), 3. Бералдо, 6. Заир-Емери, 8. Фабиан, 11. Витиня, 10. Дембеле, 7. Мбапе, 9. Баркола

Наставник: Луис Енрике

Брест: 1. Кудер, 2. Локо, 3. Брасие, 4. Кардинал, 5. Лала, 8. Манети (К), 6. Мартин, 11. Камара, 10. Думбиа, 7. Сатриано, 9. Мюние

Наставник: Ерик Роa