Пари Сен Жермен победи Монпелие с 3:1 в мач от 21-я кръг на Лига 1. Головете за парижани бяха дело на Фабиан Руис, Лионел Меси и Уорън Заир-Емери, а за домакините точен бе Арно Нордин. ПСЖ даде солидни жертви, като Серхио Рамос и Килиан Мбапе напуснаха срещата през първото полувреме контузени. Френският нападател изпусна на два пъти дузпа. С тази победа ПСЖ запазва първото си място, като е с актив от 51 точки, докато Монпелие остава на 14-о място с 20 пункта на сметката си.

БГНЕС
29 снимки

В 8-а минута бе отсъдена дузпа в полза на Пари Сен Жермен. Килиан Мбапе се нагърби с изпълнението, но ударът не бе достатъчно качествен и Лекомт се намеси, за да отрази. След преглед с ВАР съдията установи, че стражът не е стъпил на голлинията и изпълнението бе повторено. Килиан Мбапе отново пропусна, удряйки лявата греда, а след това имаше възможност от добавка от близка дистанция, но пропусна на празна врата. Какъв пропуск на звездата на ПСЖ.

В 19-а минута след центриране от корнер Данило Перейра се извиси във въздуха, но неговият удар с глава премина встрани от вратата на Монпелие. Секунди след това звездата на отбора Килиан Мбапе падна на тревата и поиска смяна, като не успя да продължи срещата.

В 35-а минута Лионел Меси получи на добра позиция и опита пас, но Кики Куяте отклони топката в собствената си врата и това бе автогол. След преглед с ВАР се установи, че позицията на аржентинската звезда е нередовна и той е в положение на засада, а попадението бе отменено.

До края на полувремето ПСЖ бе по-активният отбор, но не успя да създаде нищо опасно пред вратата на Монпелие и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство след първата част. 

Лионел Меси направи добър пробив и опита удар от трудна позиция, но не успя да уцели целта. В 53-а минута Ашраф Хакими прибра добър пас и шутира от средно разстояние в горния десен ъгъл, като не остави шанс на вратаря и вкара изключителен гол. След преглед с ВАР това попадение също бе отменено, след като Фабиан Руис е бил в засада в градежа на атаката.

Само две минути след това Фабиан Руис получи чудесен шанс вътре в наказателното поле, след като Лекомт спаси удар на негов съотборник, а полузащитникът се ориентира бързо и прати топката в мрежата - 1:0 за ПСЖ.

В 62-а минута Екитике получи чудесен пас от Лионел Меси, който го остави очи в очи с Лекомт, но ударът на нападателя премина на сантиметри от целта. Десет минути след това Фабиан Руис достави невероятно падаване за Лионел Меси, който бе сам срещу вратаря, а аржентинският нападател запази самообладание и технично преодоля противника си, за да удвои резултата - 2:0 за ПСЖ.

В 76-а минута Екитике отново бе изведен очи в очи с Лекомт, но вратарят на Монпелие направи страхотно спасяване, за да откаже нападателя на ПСЖ. Секунди след това Меси се пребори за топката и опита удар с десния крак по диагонала, но кълбото профуча покрай дясната греда на Монпелие. В 84-а минута Меси опита отново късмета си с изстрел от разстояние, но отново не бе точен. 

Две минути след това аржентинската звезда получи пас по конец, който го остави сам срещу Лекомт, но стражът на Монпелие успя да отрази. В 89-а минута Стефи Мавидиви плъзна топката към Арно Нордин на границата на наказателното поле, а той намери долния ляв ъгъл на вратата с чудесен удар, при който Донарума не успя дори да помръдне - 1:2.

В третата минута на добавеното време Уорън Заир-Емери, който се бе появил като резерва нанесе удар, който отиде право в левия ъгъл, след страхотен отборен гол - 3:1 за ПСЖ.

До края на мача повече чисти положения в срещата нямаше и парижани отмъкнаха трите точки.

Стартови състави: 

Монпелие: 40. Бенжамен Лекомт, 14. Максим Естев, 4. Кики Куяте, 27. Крист Мауаса, 77. Фалайе Сако, 13. Жорис Шотар, 6. Кристофър Юлиен, 18. Лео Льороа, 11. Тежи Савание, 9. Валер Жермен, 10 Стефи Мавидиди

 

Пари Сен Жермен: 99. Джанлуиджи Донарума, 25. Нуно Мендеш, 4. Серхио Рамос, 5. Маркиньос, 2. Ашраф Хакими, 8. Фабиан Руис, 15. Данило Перейра, 17. Витиня, 28. Карлос Солер, 7. Килиан Мбапе, 30. Лионел Меси