Голямата звезда на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапее на разположение за гостуването на Клермон от седмия кръг на френската Лига 1, но е възможно да получи почивка преди двубоя с Нюкасъл от Шампионска лига.

Френският нападател трябваше да напусне игра през първото полувреме при победата с 4:0 над Олимпик Марсилия през миналия уикенд заради контузия на глезена, а старши треньорът Луис Енрике ще реши дали да рискува с пускането му на терена срещу Клермон.

Мбапе тренира отделно от основната група в четвъртък, но в петък се включи в отборното занимание.

"Килиан Мбапе тренира с останалите и е на разположение", заяви Енрике пред клубната телевизия на Пари Сен Жермен PSG TV.

БГНЕС
16 снимки

"Той премина лечение и няколко специални тренировки, но вече е във форма да играе. Самочувствието идва с добрите резултати. Ние записахме някои неубедителни резултати по-рано през сезона, но с победите всичко става по-добро. Имаме да подобряваме още неща и все още сме в началната фаза. Доволен съм от играчите, но все още сме далече от нивото, което искаме да постигнем и в нападение, и в защита", коментира още Луис Енрике.

"Клермон не заслужава да е в дъното на класирането. Те играят добър футбол, работят сериозно, а през миналия сезон имаха солидна основа. Мисля, че са сред най-добрите в дефанзивен план. Предстои ни важен мач, защото идва само няколко дни преди следващото ни гостуване в Шампионската лига", добави испанският наставник на парижани.

Португалецът Нуно Мендеш ще бъде извън игра в следващите четири месеца след като претърпя операция във Финландия. 21-годишният футболист се контузи през юли и възстановяването му не се разви добре.