Отборът на Пари Сен Жермен победи Монако с 3:0 във финала за Купата на Лигата във Франция и грабна трофея за сезон 2018.

На два пъти в мача се разписа Единсон Кавани - в 8-ата и 85-ата минута, а Анхел Ди Мария бе точен в 21-ата минута. Двубоят бе белязан и от използването на системата за видеоарбитраж VAR в критични ситуации.

ПСЖ поведе в 8-ата минута на двубоя, когато Единсон Кавани бе точен от дузпа. Четири минути след началото на мача се стигна до възможност за ПСЖ. Килиан Мбапе бе фаулиран в наказателното поле и последва дузпа за парижани.

Реферът обаче имаше нужда от системата за видеоарбитраж VAR, за да е сигурен в решението си и така зад топката застана Кавани, който не сгреши за 1:0 за ПСЖ.

В 13-ата минута Мбапе напредна отлично и излезе на добра позиция, но не успя да отправи добър удар. Килиан Мбапе обаче намери Анхел Ди Мария с гениален пас, в 21-ата минута а аржентинецът нямаше проблеми да реализира за 2:0 в полза на ПСЖ.

Рони Лопес пропусна изгодна възможност за Монако в 34-ата минута, а малко по-късно Кавани "върна жеста" и не успя да се разпише отново във вратата на съперника след пас от Мбапе.

Една от най-интересните ситуации във финала дойде в 36-ата минута. Радамел Фалкао реализира за Монако, но попадението бе отменено заради засада. Фалкао получи от Рони Лопес и вкара топката в мрежата на парижани и реферът първоначално зачете гола.

Последва обаче консултация със системата за видеоарбитраж VAR и голът бе отменен заради засада, която бе доста спорна, а резултатът остана 2:0 за Пари Сен Жермен. Краят на първото полувреме ще се запомни и със сериозен пропуск на Анхел Ди Мария.

Монако опита да промени развоя на мача и в 57-ата минута Рони Лопес нахлу в наказателното поле и стреля, но удари греда. В 61-ата Килиан Мбапе на свой ред стреля опасно, но прати топката вляво от вратата.

Единсон Кавани вкара топката в мрежата на Монако в 75-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Кавани обаче бе безапелационен в 85-ата минута с втория си гол в мача. Той получи от Килиан Мбапе и оформи крайното 3:0 във финалния сблъсък за трофея.