Френският шампион Пари Сен Жермен отхвърли твърденията в местните медии, че нападателят Килиан Мбапе ще спечели 630 милиона евро бруто с новия си договор и обмислят да заведат съдебни действия.

Звездата на парижани подписа нов контракт с клуба през лятото, въпреки че беше на крачка от трансфер в Реал Мадрид. Смята се, че това е един от най-доходоносните договори в историята на спорта. Наскоро се появиха и информации, че Мбапе е информирал ПСЖ, че иска да напусне през януари.

По-рано „Le Parisien“ съобщи, че новият договор на 23-годишния футболист е на обща стойност 630 милиона евро за три години, което би го направило най-добре платеният спортист за всички времена. От ПСЖ обаче опровергаха тази новина.

„След сензационната статия, публикувана вчера за клуба и един от неговите играчи, Пари Сен Жермен отрича предполагаемата информация и подробностите. Моментът на публикуването на тази новина идва няколко часа преди важен мач от Шампионската лига. Пари Сен Жермен няма да прави повече коментари. Всички в клуба са фокусирани върху предстоящия мач от Шампионската лига утре“, се казва в изявлението на клуба.Информацията сочеше, че контрактът на Мбапе за 630 милиона евро е съставен от няколко клаузи, нито една от които не е свързана с представянето по отношение на Шампионската лига или спечелването на „Златната топка“.

Също така беше съобщено, че споразумението включва бонус от 180 милиона паунда при подписването му, които ще му бъдат платени в рамките на тези три години, независимо дали Мбапе ще напусне клуба или не. Също така има и бонуси за лоялност, които растат с всяка година. Тези допълнителни възнаграждения ще бъдат давани на Мбапе през всяко лято, като последният бонус може да достигне до 90 милиона евро, ако реши да поднови контракта си с още една година.

Мбапе отбеляза 14 гола в 15 мача във всички турнири този сезон, включително четири гола в четири участия в Шампионската лига.