Пари Сен Жермен официално обяви назначаването на Томас Тухел за нов старши треньор на отбора. Договорът на германския специалист с френския шампион е за период от две години.

На 27-годишна възраст Тухел започва кариерата си като треньор в юношеския отбор на Щутгарт. През 2009 година за първи път пое отбор на професионално ниво, заемайки треньорския пост в Майнц. Той води тима пет сезона в Първа Бундеслига.

Тухел се превръща в един от най-иновативните и образовани треньори в Германия. През 2015 година става треньор на Борусия Дортмунд. Той води отбора в 108 мача и спечели Купата на Германия през 2017 година.

44-годишният специалист ще започне престоя си начело на Пари Сен Жермен от 1 юли.

„С огромна радост, гордост и амбиция се присъединявам към този велик клуб от световно ниво, какъвто е Пари Сен Жермен“, каза Тухел в изявлението публикувано от клуба.

„Очаквам с нетърпение да работя с всички тези велики играчи, които са сред най-добрите в света. С моя екип ще направим всичко, за да помогнем на екипа да премине най-високата граница на международно ниво. В ПСЖ има огромен потенциал и това е най-вълнуващото предизвикателство, което получих“, добав германецът.

„Аз съм много щастлив да приветствам Томас Тухел като новия треньор на Пари Сен Жермен“, каза президентът на клуба Насер Ал-Келаифи.

„Томас е един от най-добрите европейски треньори, които се представят на най-високо ниво през последните години. Той е изключително амбициозна личност. Има страхотна сила на характера, което е част от неговия стил на работа. Към това винаги сме се стремяли в Пари Сен Жермен. Това е стилът, който нашите почитатели винаги са търсили и са се възхищавали“, добави Ал-Келаифи.