Пари Сен Жермен победи Олимпик Лион с 2:1 в дербито от 30-я кръг на френската Лига 1 и продължава преследването на Монако. Това бе четвърта поредна победа за ПСЖ в шампионата и общо 12-и мач без поражение. ПСЖ вече има 68 точки на второто място, а лидерът Монако е със 71. Тимът на Олимпик Лион пък държи четвъртото място във временното класиране с 50 точси в актива си и прекъсна серия от четири мача без поражение в Лига 1.

Пари Сен Жермен и Олимпик Лион изиграха интересно първо полувреме, като гостите поведоха, но ПСЖ успя да обърне до 2:1. Още във втората минута пред Юлиан Дракслер се откри обещаваща възможност, но германецът пропусна.

В 6-ата минута обаче Александър Лаказет не сгреши за Лион и даде преднина от 1:0 за гостите. Лаказет бе изпуснат от защитата на ПСЖ при центриране от корнер и засече топката във вратата на ПСЖ.

Малко по-късно Жереми Морел пусна чудесна топка в наказателното поле на домакините, но защитата на ПСЖ се справи с опасността.

Парижани успяха да изравнят в 34-ата минута. Адриен Рабио се разписа за 1:1 след като получи чудесен пас от Хавиер Пасторе в наказателното поле и не пропусна открилата се възможност. Три по-късно Анхел Ди Мария пропиля изгодна възможност за втори гол за Пари Сен Жермен, след като стражът на Лион Антони Лопес се прояви със спасяване.

В 40-ата минута обаче Юлиан Дракслер бе точен за 2:1 след втора асистенция на Хавиер Пасторе и така ПСЖ излезе крачка напред преди почивката.

Най-доброто положение за гостите от Лион през второто полувреме бе в 50-ата минута. Набил Фекир пропусна златна възможност да изравни за гостите, стреляйки над вратата.

Пари Сен Жермен също не успя да създаде чиста голова опасност за съперника, като в 67-ата минута Хавиер Пасторе опита да пусна извеждащ пас към наказателното поле на Олимпик Лион, но защитата на гостите внимаваше. Пак Пасторе внесе напрежение в защитата на Лион в 79-ата минута, но без да се стигне до сериозна опасност.

Изгодна ситуация се откри пред Пари Сен Жермен в 89-ата минута, когато бразилецът Лукас Моура опита да намери Единсон Кавани, но пасът бе прекалено силен и резултатът остана 2:1 за ПСЖ.