Отборът на Пари Сен Жермен записа комфортна победа при домакинството си на Бордо в мач от 25-ия кръг на Лига 1. Възпитаниците на Унай Емери се наложиха с 3:0, а със спечелените три точки, парижани се изравниха на върха с лидера Монако, който е и с мач по-малко. Двата тима имат по 55 пункта в актива си, но монегаските са с двубой пасив срещу Метц.

Головете за домакините бяха дело на Единсон Кавани и Анхел Ди Мария. Уругваецът се разписа на два пъти, като по този начин оформи головата си сметка на 25 попадения в 25 мача от началото на сезона.

Парижани започнаха силно мача и успяха да упражнят обичайния домакински натиск. Резултатът бе открит след само шест минути игра, когато Кавани реализира първия си гол в мача.

След дълго подаване в предни позиции, защитник на Бордо не успя да изчисти топката и тя попадна в оставеният абсолютно непокрит Кавани, който не за зачуди нито за миг и с прекрасен удар от воле от близо 23 метра наказа противниковия страж.

Домакините продължиха да диктуват темпото на игра, а гостите от Бордо трудно затрудняваха Кевин Трап, който нямаше почти никаква работа.

Почти всичко в срещата бе решено пет минути преди почивката, когато ПСЖ вкара втория си гол в срещата. Този път в прегръдките на своите съотборници бе Анхел Ди Мария. Аржентинецът бе изведен абсолютно сам срещу Седрик Карасо и с лекота успя да го прехвърли за 2:0.

Само две минути след подновяването на играта през второто полувреме, Кавани сложи точка на спора, правейки резултата 3:0. Кавани се разписа с хубав удар по диагонала, а това бе неговия гол под номер 25 от началото на сезона.

В оставащите минути до края на мача опитът си каза думата, а футболистите на старши треньора Унай Емери не допуснаха никакви изненади и с лекота допълниха поредни три точки към сметката си.