ПСЖ победи Ланс с 2:0 в мач от 18-я кръг на Лига 1. 

В шестата минута Данило Перейра закъсня и извърши нарушение срещу противников състезател в собственото наказателно поле, а главният арбитър не се поколеба да отсъди дузпа. Зад топката застана Пшемислав Франковски, но той стреля право в центъра на вратата, а Донарума очакваше това и успя да спаси. 

В 22-а минута Ели Уахи се измъкна по чудесен начин и опита удар с десния крак от границата на наказателното поле, но стражът на ПСЖ бе добре позициониран и успя да избие в корнер. Само осем минути след това Килиан Мбапе видя празното пространство и намери Брадли Баркола, който се озова очи в очи със Самба, но нападателят не трепна и завърши по прекрасен начин за да откри резултата за парижани.

Във втората минута на добавеното време Гради фаулира Баркола, който показа индивидуална техника, а съдията отсъди нарушение и даде жълт картон на състезателя на Ланс. След преглед с ВАР главният арбитър промени решението си и показа директен червен картон на Жонатан Гради, поради спиране на чиста голова възможност. Килиан Мбапе стреля от пряк свободния удар, но Самба бе с добра позиция и успя да улови спокойно.

В 55-а минута Нийл Ел Айнауи имаше шанс да изравни резултата за Ланс, като посрещна отскочила топка извън наказателното поле и опита да преодолее вратаря, насочвайки удар към долния ляв ъгъл, но Донарума внимаваше и успя да направи страхотно спасяване.

В 72-а минута Фабиан Руис получи топка в наказателното поле и имаше чудесна възможност да удвои резултата в полза на ПСЖ, но полузащитникът изпрати кълбото над напречната греда. В 90-а минута парижани организираха страхотна контраатака, а Осман Дембеле пусна пас в празно пространство в наказателното поле за Килиан Мбапе, който от малък ъгъл стреля и успя да се разпише, за да подпечата трите точки за своя отбор - 2:0 за ПСЖ.

 

Стартови състави:

Ланс: 30. Брис Самба, 14. Факундо Медина, 4. Кевин Дансо, 24. Жонатан Гради, 20. Файто Мауаса, 18. Анди Диуф, 23. Нейл Ел Айнануи, 29. Пшемислав Франковски, 10. Давид да Коста, 7. Флориан Сотока, 9. Ели Уахи

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 21. Люка Ернандес, 15. Данило Перейра, 5. Маркиньос, 28. Карлос Солер,, 33. Уорън Заир-Емери, 4. Мануел Угарте, 17. Витиня, 29. Брадли Баркола, 10. Осман Дембеле, 7. Килиан Мбапе