Пари Сен Жермен може да има нов президент от следващия сезон. Поредният провал на отбора в Шампионска лига и отпадането на осминафиналната фаза от Манчестър Юнайтед насред „Парк де Пренс“ може да доведе до уволнението на президента Насер Ал-Келайфи, съобщава „Le Parisien“.

От години приоритет пред клуба е спечелването на най-престижния футболен турнир. ПСЖ не само, че не може да се класира на финала на Шампионска лига, но парижани дори не са играли на полуфиналната фаза на турнира.

Според информацията, емирът на Катар Тамим бин Хамад ал-Тани се очаква в следващите дни да проведе лична среща с Ал-Келайфи, на която ще бъде оценена работата на президента на клуба и ще бъде взето решение дали да бъде уволнен.

Без никакво съмнение като успехи в работата на Ал-Келайфи са отбелязани привличането на Карло Анчелоти и Неймар. Истината е, че има няколко неща, за които той също така може да бъде упрекант през годините.

Наемането на Патрик Клуйверт за спортен директор, а след това на Антеро Енрике се считат за провал. Единственият сериозен играч, който холандецът доведе на „Парк де Пренс“ е Юлиан Дракслер, а португалецът така и не успя да намери качествен полузащитник в рамките на два поредни трансферни пазара.