Лидерът в Лига 1 Пари Сен Жермен записа четвъртата си поредна победа, при това на изключително негостоприемния "Стад дьо ла Божоар" срещу местния Нант. Тимът на Унай Емери надделя само с 1:0, но това се оказа напълно достатъчно да увеличи аванса си на 11 точки пред преследвачите Монако и Лион, които сбъркаха в 20-ия кръг. 

Героят за победителите беше Анхел ди Мария, който реализира единственото попадение. Аржентинецът обаче направи няколко непростими пропуска на празна врата и всъщност само негова е отговорността тази битка да е бъде решена доста по-рано. 

А тези пропуски можеше и всъщност трябваше да бъдат наказани след час игра, когато момчетата на Клаудио Раниери стигнаха до попадение чрез Емилиано Сала, но то беше отменено заради засада. А повторенията показаха, че може би това беше неправилният ход от реферите. 

Иначе мачът започна точно по вкуса на лидерите. Техният натиск даде резултат след само 12 минути игра, когато Единсон Кавани нахлу в половината на Нант, пусна топката под крака на Килиан Мбапе за свободния на далечната греда Анхел ди Мария и той с удар точно до ръката на вратаря Чиприан Татарушану откри - 1:0. 

Последваха няколко възможности за парижани, но всички те не бяха толкова чисти, а ударите на Мбапе и Кавани не затрудниха вратаря на "канарчетата". Те на свой ред рядко поглеждаха към вратата на съперника и не сътвориха нищо интересно. 

Най-големият пропуск преди почивката дойде в 36-та минута, когато Кавани изведе Ди Мария сам почти срещу голлинията, но аржентинецът подходи нескопосано и прати топката високо над вратата, вместо в опразнената мрежа. 

Така почивката дойде само с гол аванс на ПСЖ. След подновяването на играта картинката не се промени много, а Ди Мария направи още един пропуск на празна врата. Така, въпреки по-идейната си игра, това се оказа единственият гол на гостите. 

И това можеше да им се окаже недостатъчно за победата, ако беше зачетено попадението на Емилиано Сала в 60-та минута след центриране на Лео Дюбоа от пряк свободен удар. Играчът на Нант беше покрит, въпреки че двама негови съотборници бяха в засада при центрирането. Все пак реферите прецениха да не зачетат попадението. 

В последната минута на мача пък се стигна до куриозно изгонване на Диего Карлос от състава на домакините, който премина през съдията при един спринт и впоследствие получи червен картон, въпреки че реферът се опита... да го спъне. Но това не повлия на крайния резултат и трите точки заминаха за Париж. 

С тях ПСЖ вече има 52 в актива си, с 11 повече от преследвачите Лион и Монако. Нант остава на петата позиция, с цели 19 точки по-малко от днешния си съперник.