Пари Сен Жермен приема Олимпик Марсилия в дербито на 11-ия кръг на френската Лига 1. Мачът е с начален час 21:45 и може да го гледате на живо по DIEMA SPORT 2.

Парижани са в серия от три поредни мача без победа във всички турнири. Последната им загуба в първенството е на 20-ти март от Монако. ПСЖ не познава вкуса на загубата и едва ли ще иска да го опита сега в "Льо Класик". Отсъстващи за домакините ще са Преснел Кимпембе, Нуно Мендеш и Серхио Рамос, който получи червен картон в последния си мач. Килиан Мбапе и Лионел Меси остават до последно под въпрос, като и двамата имат леки здравословни проблеми.

Олимпик Марсилия също се намира в добра форма в първенството. Отборът на Игор Тудор има само една загуба и едно равенство в лигата от началото на кампанията. Разликата от върха е три точки, където в момента е настанен именно ПСЖ. За Марсилия остава извън състава само Сеад Колашинац, който има контузия, получена в мач с националния отбор.

В последните седем мача между тези два съперника са показани общо осем червени картона. Срещата обещава да бъде изключително интригуваща, с много страст, емоции и красиви моменти, такива, каквито само едно дерби може да предложи.