Пари Сен Жермен разби с 6:2 Тулуза в мача от третия кръг на Лига 1. Неймар бе в пълния си блясък. Първият мач на бразилеца на „Парк де Пренс“ се превърне в невероятно шоу, а главно действащо лице бе именно той. 25-годишният футболист блесна с два гола, две асистенции и спечелена дузпа.

Двубоят започна много изненадващо, след като гостите поведоха в 18-та минута с гол на Макс Градел. За попадението вина носи и вратаря на домакините Алфонс Ареола.

Пари Сен Жермен изравни резултата в 31-та минута с първото попадение на Неймар в срещата.

Парижани направи пълен обрат в срещата в 35-та минута. Неймар и Рабио направиха двойно подаване, след което последния с удар от разстояние изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тулуза.

Пари Сен Жермен остана с човек по-малко на терена, след като Марко Верати бе изгонен за втори жълт картон в 69-та минута.

Неймар спечели дузпа за ПСЖ в 73-та минута, която бе много спорна.

Кавани реализира наказателния удар в 74-та минута и направи резултата 3:1.

Тулуза намали изоставането си в срещата в 78-та минута, когато Жан центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Жулиен засече топката с глава и я изпрати във вратата на Ареола.

ПСЖ поведе с 4:2 в 82-та минута, когато Ди Мария асистира за попадението на Хавиер Пасторе.

ПСЖ поведе с 5:2 в 84-та минута, когато Неймар центрира от корнер в наказателното поле на Тулуза, след което Курзава вкара много красив гол.

Неймар направи защитата на Тулуза за смях в добавеното време на срещата, когато събра няколко човека около себе си, след което изскочи срещу Лафон и не пропусна да вкара.

Пари Сен Жермен е лидер в класирането на Лига 1 с 9 точки и по-добра голова разлика от Монако и Сент Етиен, които имат същия актив. Тулуза до този момент има 3 точки.