Ръководството на Пари Сен Жермен излезе с официално съобщение, че суперзвездата Неймар да Силва трябва да се прибере във френската столица през следващата седмица.

В Бразилия убедени: Неймар ще е в супер форма на Мондиала

26-годишният играч не е играл от края на февруари, когато счупи пета метатарсална кост в дясното си стъпало при победата с 3:0 над Олимпик Марсилия в Лига 1. Най-скъпият играч в историята трябваше да се подложи на хирургическа интервенция и оттогава се възстановяваше в родната Бразилия.

Президентът на Барса готов да върне Неймар в отбора

Отдалечеността му от ПСЖ породи редица съмнения около бъдещето на играча, но от френския шампион вече смятат, че той е в достатъчно добро състояние, за да се върне в Европа. „Медицински преглед на Неймар бе проведен в събота от доктор Ерик Роланд (клубният лекар на ПСЖ – б.р.) и доктор Родриго Ласмар (лекарят на бразилския национален тим – б.р.) в Бразилия. Той потвърди отличния напредък на играча след контузията в дясното ходило и оторизира премахването на всички предпазни и обездвижващи материали”, обявиха от ПСЖ.

„Неймар ще продължи своята рехабилитация в Бразилия през следващите дни и в тренировъчния център на клуба”, допълниха прижани.