Продажбата на френския Бордо на американски инвеститорски фонд бе отложена с 15 дни заради административен проблем, съобщиха от клуба. Френската медийна група M6, които са собственици на французите от 1999 година, щяха да продадат собствеността на клуба на американците от General American Capital Partners на събитие в Париж. Сделката щеше да бъде на стойност 75 млн. евро.

,,15-дневното закъснение е причинено от административен проблем“, съобщи президентът на Бордо Стефан Мартен. Според френското издание Sud Ouest закъснението е в резултат на „забавяне на фондовете“, които са изискани от купувачите. Местните официални лица одобриха на 12 октомври продажбата на Бордо на американските инвеститори.

Сделката ще се осъществи две години, след като Марсилия бе закупен от американския магнат Франк Маккорт, бившия президент на Лос Анджелис Доджърс, за 45 млн. евро. Бордо е един от най-титулуваните тимове във Франция, като е печелил титлата на страната шест пъти. В момента отборът се намира на осма позиция във временното класиране на Лига 1.