Звездата на Пари Сен Жермен Неймар се ползва с определени привилегии, които дразнят останалите негови съотборници, твърди вестник „Le Parisien“.

Неймар пристигна в Пари Сен Жермен, за да избяга от сянката на Лионел Меси в Барселона и с намерението да направи окончателен скок към мястото на най-добрия футболист в света. След пристигането в Париж представянето на Неймар бе повече от добро и за много кратък период от време той започна да блести.

Неймар се ползва с привилегии, които могат да изнервят неговите съотборници. Някои от тях са малки детайли, които например позволяват на бразилеца да носи собствения си куфар, на марката, на която прави реклама, докато останалите футболисти са задължени да пътуват със сини куфари, които са предоставени от клуба.

Има други привилегии, които могат да повлияят повече на отношенията между бразилеца и неговите съотборници в съблекалнята и дори да ги дразнят.

За Неймар се грижат двама физиотерапевти, които го следват на всеки един мач. Притежанието на персонален физиотерапевт е вече нещо обичайно за големите отбор. Например, Златан Ибрахимович имаше такъв още по време на престоя си във френския отбор.

Освен това на съотборниците му им било забранено да му влизат твърдо на тренировки. Заповедите идвали от президента на клуба и треньорът Унай Емери не можел да направи нищо, за да потуши недоволството.

Неймар бе осъден да заплати 1 милион за укриване на данъци

Атмосферата в ПСЖ след трансфера на Неймар става все по-непоносима. Бразилецът дойде за 222 милиона евро, а с трансфера му се заговори, че Неймар ще има думата за много неща в клуба.