Дисциплинарната комисия на Френския футболен съюз разгледа отново инцидентите в мача Бастия – Лион и присъди служебна победа за гостуващия тим.

Срещата от Лига 1, играна в Корсика на 16 април, бе прекъсната двукратно от феновете на Бастия, които скочиха на бой срещу играчите на Лион. В крайна сметка на полувремето при резултат 0:0 мачът бе прекратен.

Пред Дисципа стояха две опции – да присъди служебно трите точки на Лион, или да насрочи преиграване на мача. Бе избрана първата, като тя е придружена с три мача лишаване от домакинство, които Бастия трябва да изиграе на неутрален терен и при закрити врата. Не са отнети точки обаче от актива на корсиканците, които продължават да се надяват на спасение, тъй като отстоят на две точки зад Дижон, който е точно над чертата. Бастия е последен с 31 точки 3 кръга преди края.

Бастия вече изигра един мач на неутрален терен и при закрити врата – срещу Рен, ще домакинства по подобен начин и срещу Лориен, а един от мачовете, наложени като санкция, ще остане за следващото първенство.

Решението на Дисиплинарната комисия е добре дошло и за Лион, който дърпа с четири точки пред Бордо и с пет пред Марсилия в битката за четвъртото място, даващо квота за Лига Европа.

Сурово наказнаие за Бастия във Франция

Играчи на Лион с жалби в полицията след побоя