Марио Балотели и Антонио Касано, някога сочени за близки приятели, вече определено не са такива. Поне това стана ясно от последните публични изяви на дуото, което за мнозина италианци носи вината за катастрофалното представяне по време на Мондиал 2014.

На турнира в Бразилия „скуадра адзура“ не успя да прескочи груповата фаза, като и Балотели, и Касано се представиха много под очакванията. Именно по време на подготовката за шампионата между тях се зародиха симпатии, но явно всичко вече е в миналото.

Причината за това стана изказване на свободния агент Касано, който нареди Супер Марио сред най-надценените футболисти на планетата. „Искате да назова трима надценени? Погба, Хамес Родригес и Балотели“, каза ФантАнтонио. „Дали Погба наистина струва 120 милиона евро? Не, за мен не. Родригес бил 80 милиона? Не. Ако той струва толкова, то каква трябва да е цената на Андрес Иниеста, когато той беше на неговата възраст? Колкото до Балотели, аз му желая най-доброто, а той се справя много добре във Франция, но той и Погба имат страхотен късмет в живота: тяхното бъдеще е в ръцете на един много грамотен агент, Мино Райола. И на двамата той предостави невероятни възможности.“

Балотели не пропусна въпросното изказване и реши да отговори чрез „Туитър“. „Геният експлодира“, иронично написа той. „Вярно, че имам само малко истински приятели и нито един от тях не е от работа“, добави Супер Марио.