Президентът на Парин Сен Жермен Насер Ал-Келайфи заяви, че страгетията на клуба се променя с напускането на звездата на отбора Килиан Мбапе в посока Реал Мадрид, предаде АП.

"Това е нова ера. Цялото ми уважение към Меси, Неймар, Килиан. Знаем какво направиха за клуба", каза той.

"За нас беше важно да ги имаме в отбора. Желая им всичко най-добро в новите предизвикателства, но при нас звездата вече ще бъде колективът", добави президентът.

Времето ще покаже как ще се представи тимът на ПСЖ в ерата след галактическите си футболисти. Тимът не успя да покори Европа въпреки звездните си попълнения и въпреки хегемонията във Франция с десет титли в последните 12 години, отборът достигна само веднъж до финал в Шампионската лига, а в последния сезон игра полуфинал.

Емблематични играчи в клуба бяха от Дейвид Бекъм до Златан Ибрахимович, Анхел Ди Мария и Серхио Рамос. Дори и Меси не успя да промени напълно отбора от Париж.

Напоследък покупките на ПСЖ са по-скромни, като Рандал Коло Муани бе привлечен за 95 милиона евро, Гонсало Рамош за 65 милиона, а Усман Дмбеле дойде за 50 милиона евро от Барселона. Брадли Баркола и Уарен Заир-Емери са младите френски таланти.  

"Направихме страхотен сезон, като препуснахме да победим само в два мача за големия трофей (б. а. - Шампионската лига). Беше велик сезон. Получихме повече, отколкото очаквахме. Направихме много промени", коментира Ал-Келайфи.

БТА