ПСЖ беше под огромен натиск, след като загуби три последователни мача, включително поражението от Байерн Мюнхен в първия кръг от осминафиналите на Шампионската лига. Имаше дори спекулации, че Насер Ал-Хелайфи обмисля да замени Кристоф Галтие, като Стивън Джерард е сред имената, които са спекулират за нов треньор на френския гранд.

Но оттогава парижани направиха силно завръщане, като спечелиха последните си два мача в Лига 1. След триумфа в дербито над Марсилия президентът на клуба изрази пълната си подкрепа за Галтие, като същевременно призна, че нещата във френската столица са трудни след Световното първенство.

"Винаги се доверявам на моя треньор, защото знам какво може да даде. Беше сложно след Световното първенство за всички. И особено за нас, защото имахме много играчи, участващи в това състезание. Но това не е извинение. Сега намерихме нашите позиция", каза Ал-Хелайфи.

Освен Килиан Мбапе, който отбеляза, Лионел Меси също намери вратата, което беше неговият гол номер 700 в клубния футбол. Той направи това постижение в само 840 мача.