Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал Хелайфи в последната седмица е бил в Лондон на среща със собственика на Тотнъм Хотспър Даниел Леви, съобщава RMC. По информация на радиото, шефът на лондончани е доволен от изразената готовност на арабския принц да похарчат 100 милиона евро за нападателя Хари Кейн. И уточнява, че това е минималната сума, върху която ще седне на преговори.

Дали преди срещата с Леви или след нея, но Ал Хелайфи се е срещнал и с представители на футболиста, за да бъдат коментирани евентуални лични условия за самия него. Дали Пари Сен Жермен ще започне сега преговори, или ще изчака през август, за да не дава много време на Тотнъм за проучване на други опции, не е ясно.

По-рано през лятото се говореше, че Байерн (Мюнхен) е предложил 100 милиона от общата европейска валута за капитана на Англия. Самият футболист е силно заинтригуван от възможността да покаже качествата си и на "Алианц Арена" в баварската столица. Но ко двата кандидата предложат сравнително еднакви условия, то вероятно клубът ще приеме тази оферта, която лично се харесва повече на футболиста.

През сезон 2022/23 Хари Кейн записа 49 мача за Тотнъм във всички турнири, в които вкара 32 гола и подаде за още 5. Договорът му с Тотнъм изтича другото лято, така че англичаните или трябва да го продадат сега, за да вземат максимума като сума, или да удължат личното му споразумение. /БТА