Президентът на Олимпик Марсилия - Пабло Лонгория, разкри в интервю за вестник "Ла Прованс", че не е подавал оставка от поста си, но че "границите са преминати" на срещата с привърженици на клуба в понеделник.

"Това, което се случи в понеделник, е недопустимо. Това е последствието на нещата, които стават от дълго време. Границите бяха преминати", каза испанецът. Той каза още, че продължава да бъде президент, докато не подаде оставка пред собственика на клуба Франк Маккърт.

Нито един от ръководството на Марсилия няма да пътува за Амстердам, където отборът започва участието си в Лига Европа срещу Аякс тази вечер. Треньорът Марселино, който е близък до Лонгория, вече напусна тима.

Марселино

източник: Gulliver/GettyImages

"Успях да говоря две минути, след което ме прекъснаха и ситуацията се влоши. Казаха ни да подаваме оставки и четиримата (б. а. - Лонгория задно с футболния директор Хавиер Рибалта, генералния директор Падро Ириондо и финансовия директор Стефан Тесие), защото иначе ще има война.

"Границите бяха преминати. През 2023 година никой ръководител на клуб не може да получава такива заплахи. Не го приемам. Не се уплаших, но бях шокиран. Смятам, че това не е нормално", каза още Лонгория.

Той отрече обвиненията в лоши финансови инвестиции. "За да се защитя, ще поискам от групата Маккърт да направят одит на всичките ни операции. Дадох всичките си банкови сметки, телефони, имейли, всичко", добави той.

"Аз представлявам институция. Имам мандат, който ми е даден от собственика и съвета. Трябва да поема своята отговорност", каза още испанецът. Той обаче смята, че не е възможно да се работи в сегашната ситуация, но смята, че "всички, които обичат клуба, трябва да гледат в една посока и отборът да запази своето ДНК".

От своя страна представители на привържениците на Олимпик Марсилия отрекоха да са отправили смъртни заплахи към Пабло Лонгория и искане за оставката на треньора Марселино.