Френският президент Еманюел Макрон говори за Килиан Мбапе в тв интервю. В него той подчерта огромната роля на нападателя на ПСЖ, но намекна, че симпатиите му вече е спечелил друг футболист на парижани - 17-годишният Уорън Заир-Емери, който вече дебютира и за "петлите".
 
„Килиан е страхотен футболист. Но аз не съм негов агент. Мога само да му честитя рождения ден (б.р. на 25 декември Мбапе навърши 25 г.). Той е невероятен спортист и капитан на френския национален отбор.
 
През 2024 г. ще има Европейско първенство, което се надявам да спечелим. Мбапе е сърцето на отбора, в който се надявам да играят и млади таланти като Уорън Заир-Емери, който е способен на чудеса“, каза френският президент, намеквайки, че 17-годишното откритие на ПСЖ е напът да измести Мбапе като негов любим футболист.
 
В спортния си обзор на 2023-а, Макрон похвали националния отбор на Франция по хадбал, който спечели Световното първенство миналия уикенд, както и  кариерата на ръгбиста Антоан Дюпон. 
 
„Той несъмнено е един от играчите на годината. Видях раната му и в какво състояние напусна терена. Той е смел капитан и ни носи ценности, които ни карат да се гордеем. Той направи смелия избор да се прехвърли временно от ръгби 15 към ръгби 7, за да може да играе на Олимпийските игри в Париж", заяви френският президент.