Френският шампион Пари Сен Жермен допусна шокиращо поражение с 0:2 в домакинството си на Рен в двубой от 28-ия кръг на Лига 1. Парижани изиграха много слаб мач и съвсем закономерно загубиха. Попаденията за гостите отбелязаха Карл Токо Екамби в 45-ата и Арно Калимуендо в 48-ата минута.

Треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, не можеше да разчита на Серхио Рамос, Неймар, Ашраф Хакими и Маркиньос. Атаката на тима пък бе водена от звездите Килиан Мбапе и Лионел Меси, които обаче пропуснаха няколко добри положения при резултат 0:0.

Гостите стартираха по-добре срещата и създадоха на няколко пъти напрежение в наказателното поле на парижани още до 11-ата минута.

В 16-ата минута Мбапе и Меси комбинираха добре, а аржентинецът стреля, но ударът му беше блокиран. Седем минути по-късно Мбапе вкара във вратата на Рен, но попадението не беше зачетено заради засада, защото Фабиан Руис игра с топката по пътя ѝ към французина.

Малко след това последваха два сериозни пропуска на Мбапе. И двата случая нападателят се измъкваше зад защитата на гостите, а при втората ситуация, в 26-ата минута, той беше изведен от Меси сам срещу Манданда, но не успя да го преодолее. Меси също изпусна още един шанс за домакините.

БТА / BTA
38 снимки

Пет минути преди края на първата част аржентинецът пак намери Мбапе на отлична позиция, но и този път Манданда се намеси решително.

В самия край на първото полувреме Рен шокира домакините. Тогава Токо Екамби изскочи зад защитата на парижани и през Хуан Бернат не даде шанс на Донарума - 1:0 с първия удар на тима в очертанията на вратата.

Три минути след паузата гостите нанесоха втори удар. Тогава Бернат и Марко Верати сгрешиха при комбинация помежду си, след което последва контраатака на Рен, при която Лесли Угочукву подаде на Калимуендо пред вратата и той без проблеми удвои преднината на своя отбор.

Гостите се прибраха и чакаха своя шанс на контраатака и в 69-ата минута имаха шанс за трети гол, когато на два пъти застрашиха вратаря Джанлуиджи Донарума, като във втория случай италианският страж отрази изстрел на оказал се сам срещу него футболист на противника.

БГНЕС / BGNES
30 снимки

Меси можеше да намали изоставането на ПСЖ в 72-ата минута със силен удар от въздуха, но Манданда спаси. Секунди след това Донарума се намеси решително при нова сериозна опасност, след като спря удара на Джед Спенс.

Шест минути преди края на редовното време Верати имаше добра възможност да отбележи, но отново Манданда изби изстрела му.

До края на срещата ПСЖ така и не успя да направи нищо, с което да заслужи дори почетно попадение и допусна четвъртата си загуба през сезона. След нея тимът остава лидер с 66 точки, но Олимпик Марсилия има шанс да намали разликата на  седем точки, ако по-късно тази вечер надвие Реймс. Рен пък е пети с 50 пункта.